AI Jawab Pertanyaan_Asisten Tugas Terbaik AI Online | Question AI
Beranda / Biologi / 18. Bènda berikut yang boleh digunakan untuk menyembelih hewan adalah __ a. taring b. tulang C. kuku

Pertanyaan

18. Bènda berikut yang boleh digunakan untuk menyembelih hewan adalah __ a. taring b. tulang C. kuku A. besi
zoom-out-in

18. Bènda berikut yang boleh digunakan untuk menyembelih hewan adalah __ a. taring b. tulang C. kuku A. besi

Tampilkan lebih banyak
94
Jawaban
4.0 (199 suara)
avatar
Savita master · Tutor selama 5 tahun

Jawaban

A. besi

Penjelasan

Dalam konteks menyembelih hewan, alat yang digunakan harus tajam dan aman. Taring, tulang, dan kuku tidak memenuhi kriteria ini. Besi, terutama jika dibentuk menjadi pisau atau alat pemotong yang tajam, adalah pilihan yang tepat untuk menyembelih hewan.
Apakah jawabannya membantu Anda?Silakan beri nilai! Terima kasih

Pertanyaan Panas lebih lebih

Why did all the F1 offspring of Mendel's purple and white flowered pea plants always look like one of the two parental varieties?

semitendinosus action

impregnatin

Would you expect a fly that lives in Antarctica to have more saturated or unsaturated phospholipids compared to a fly that lives in the desert? Which

Forms that are_____ ingest small, soluble food molecules?

Specific region of a protein where secondary structure changes to another and a single function can occur...

Diantara contoh iritabilitas adalah pada hewan tertentu memiliki alat indra khusus, seperti gurat sisi pada ikan yang berfungsi untuk .... A: Berenang

Nicked segments of single-stranded DNA are linked by: Question options: A) DNA-binding protein. B) DNA polymerase. C) DNA ligase. D) DNA gyrase. E) DN

62. What are the main differences between prokaryotes and eukaryotes

What are examples of CAM plants?

Diploic veins

Define a (molecular) probe and describe its use to identify a specific nucleic acid sequence.

How are mutations linked to natural selsection

What is segmentation in digestion?

What enzyme does the ONPG test use to allow organisms to be classified as lactose fermenters?