Pertanyaan
15 . Tujuan dari proses perebusan kedelai 1 poin adalah untuk Menambah rasa Membuat kedelai lebih empuk dan mudah difermentasi Membunuh ragi Menambah berat kedelai 16 . Selain sebagai sumber protein,, tempe 1 poin juga kaya akan? Vitamin C Vitamin B12 Kalsium Zat Besi yogurt? Gula Susu Tepung Air 17. Apa bahan utama dalam pembuatan 0 poin
Jawaban
16. Vitamin B12
17. Susu
Penjelasan
16. Tempe adalah sumber protein yang baik, tetapi juga kaya akan Vitamin B12. Vitamin B12 sangat penting untuk fungsi saraf dan pembentukan sel darah merah.
17. Bahan utama dalam pembuatan yogurt adalah susu. Susu diproses dengan bantuan bakteri tertentu untuk menghasilkan yogurt.
Pertanyaan Panas lebih
Why did all the F1 offspring of Mendel's purple and white flowered pea plants always look like one of the two parental varieties?
semitendinosus action
impregnatin
Would you expect a fly that lives in Antarctica to have more saturated or unsaturated phospholipids compared to a fly that lives in the desert? Which
Forms that are_____ ingest small, soluble food molecules?
Specific region of a protein where secondary structure changes to another and a single function can occur...
Diantara contoh iritabilitas adalah pada hewan tertentu memiliki alat indra khusus, seperti gurat sisi pada ikan yang berfungsi untuk .... A: Berenang
Nicked segments of single-stranded DNA are linked by: Question options: A) DNA-binding protein. B) DNA polymerase. C) DNA ligase. D) DNA gyrase. E) DN
62. What are the main differences between prokaryotes and eukaryotes
What are examples of CAM plants?
Diploic veins
Define a (molecular) probe and describe its use to identify a specific nucleic acid sequence.
How are mutations linked to natural selsection
What is segmentation in digestion?
What enzyme does the ONPG test use to allow organisms to be classified as lactose fermenters?